مجموعه آثار غلامحسین بنان

  • آوازها
  • گوشه ها
  • تصنیف ها و ترانه ها
  • ارسال بر روی فلش مموری
  •  فلش مموری بسیار با کیفیت
  • قابلیت کپی کردن
  • فلش با گارانتی مادام العمر
  • ارسال رایگان
  • دریافت از طریق لینک دانلود
  • دریافت آنی لینک بعد از اتمام سفارش
  • دانلود مستقیم و پرسرعت
  • دسترسی مادام به لینک ها در حساب کاربری

علت جاودان شدن یک اثر هنری یا هنرمند چیست؟
پاسخ به این سوال در عین سادگی کار دشواریست!

غلامحسین بنان از بدو تولد(اردیبهشت 1290) و در گهواره با موسیقی آشنا شد.

پدرش کریم بنان الدوله نوری(فرزند میرزا فضل الله خان وزیر نظام نوری) آواز می خواند،مادرش شرف السلطنه(دختر شاهزاده محمدتقی میرزا رکنی) پیانو می نواخت و همچنین خواهرانش نوازنده تار بودند.


بدون شک اولین استاد بنان خانواده او بود از طرفی منزل بنان الدوله محل آمد وشد هنرمندان آن عصر از جمله آقاحسینقلی،میرزا عبدالله،درویش خان،مرتضی نی داوود،رضاقلی خان،ضیاء الذاکرین و ناصر سیف آذربایجانی بود و به همین خاطر بنان از ابتدا این فرصت را داشت که با استادان طراز اول موسیقی در ان زمان دیدار کند.
همین محافل باعث شد که اولین استادان غلامحسین بنان بعد از خانواده مرتضی نی داوود ،طاهر ضیاء رثایی(ضیاءالذاکرین) و ناصر سیف باشند.

انچنان که از مستندات موجود و مصاحبه ها برمی اید بنان در رادیو از محضر ادیب خوانساری،ابوالحسن صبا و مرتضی محجوبی بهره برده است .

بنان -وزیری و خالقی

مصاحبه غلامحسین بنان: من زیاد با کلنل وزیری کار نکردم تا حدودی تحت ارشاد او بودم.از سال 1321 با خالقی آشنا شدم البته وقتی او را دیدم خواننده ی تازه کاری نبودم اما شهرتم را مدیون او هستم.خیلی چیزها به من آموخت طرز خواندن در ارکسترهای بزرگ در ارکستر سمفونیک خواندن و همه چیز را از او یاد گرفتم هر چه در چنته داشت به من یاد داد.

انچه که مشخص است بی شک خالقی نقش بسزایی در پیشرفت و جاودانه شدن غلامحسین بنان داشته است.
با بررسی اثاری که خالقی برای بنان ساخته می توان به این موضوع پی برد.

در مورد آثار روح الله خالقی ساعت ها می شود صحبت کرد در ادامه تعدادی از اثار شاخص که روح الله خالقی برای غلامحسین بنان ساخته یا تنظیم کرده را آورده ایم.

ای قبله ی آزادگان ای خاک آذربادگان

آذربایجان نام اثریست در دستگاه شور با آهنگسازی و تنظیم روح الله خالقی و ترانه ای از رهی معیری

این اثر در سالگرد خروج نیروهای نظامی روس از آذربایجان در سال 1326 شمسی ساخته و پرداخته شده و در برنامه ی گلهای رنگارنگ شماره ی171،219 و 219 ب اجرا شده در هجدهم آذر 1340 با تنظیم جدید در برنامه گل های رنگارنگ 256 ضبط شده است.

آمدی وه که چه مشتاق و پریشان بودم

مشتاق وپریشان اثری در آواز ابوعطا با آهنگسازی علینقی وزیری بر روی شعری از سعدی و تنظیم روح الله خالقی

این اثر ابتدا روی صفحه گرامافون شرکت فیلیپس ضبط شد وسپس ارکستر شماره ی یک رادیو با تنطیم خالقی آن را اجرا کرد

تنم در کوره ی تب سوزد امشب

مصیبت نامه ی عشق(شب هجران) یکی دیگر از آثار جاودان موسیقی ایرانی در اواز افشاریست. این اثر در برنامه ی گل های رنگارنگ 228 و 228 ب و برنامه موسیقی ایرانی اجرا شده است

آهنگ و تنظیم خالقی که نواوری از هر نظر در ان موج می زند چه ارکستراسیون و چه مدگردی های غیرمتداوال

زمانی که در این اثر به گوشه ی عراق می رسیم نبوغ خالقی را درک می کنیم در گوشه عراق برای خوش صدا تر شدن وارد عراق گام دیگری می شود و با پرده گردانی در راک و همایون و و فرود به رهاب به افشاری اولیه برمی گردد

بی جهت نیست که محمدرضا شجریان در سالگرد درگذشت غلامحسین بنان می فرماید این اثر را خالقی فقط برای صدای بنان ساخته است.

جازه دهید در اواز دشتی بجای دو اثر شاهکار ای ایران و اه سحر در مورد اثر دیگری که روح الله خالقی تنظیم آن را بر عهده داشته صحبت کنیم

شب تاری به بیداری مرغ شباهنگم

مرغ حق اثری در اواز دشتی با اهنگسازی موسی معروفی و ترانه ی رهی معیری

اجرا شده در برنامه ی گلهای رنگارنگ 230 با تنظیم روح الله خالقی

در زمان شنیدن این قطعه دوباره خالقی را تحسین می کنیم تنظیمی خلاقانه که در سراسر قطعه نوای مرغ حق و کو کو ی ان را می شنویم!

اخرین اثری که در مورد آن صحبت می کنیم می ناب در بیات اصفهان است.

اثری که به گفته ی غلامحسین بنان در ارکستری که ان را اجرا کرد چهل و هفت نفر حضور داشتند.فرید فرجاد ویلن اول را می زد علی تجویدی هم در ارکستر بود.سلیم فرزان هم قره نی می نواخت و همچنین نصرالله زرین پنجه هم تار می نواخت.

اهنگ روح الله خالقی بر روی شعری از حافظ که در اصفهان،چهارگاه و همایون گردش می کند.

اثری که تقریبا پایان باشکوه حضور استاد غلامحسین بنان در رادیو بود. به گفته ی همسر بنان پری دخت اور عدم موافقت با پخش این اثر توسط حسین پرنیا در رادیو به دلیل سنگین بودن آن باعث دلخوری غلامحسین بنان شد و او کم کم از اجرا دوری کرد و مشغول کارهای اداری رادیو شد!

غلامحسین بنان در هشتم اسفند1364 چشم از جهان گشود .

38 از سال از درگذشت غلامحسین بنان می گذرد و هنوز که هوز است نوای دلنشینش ارامش بخش دلهای عاشقان است .

مجموعه ی آثار غلامحسین بنان

با تهیه ی این مجموعه علاوه بر داشتن آرشیو کامل از آثار استاد غلامحسین بنان می توانید با دستگاه های موسیقی ایرانی و همچنین گوشه های ردیف دستگاهی ایران آشنا شوید.

ویدیوی توضیحات کامل محصول

ویژگی های مجموعه

همانطور که در تصویر مشاهد می کنید هر دستگاه شامل سه قسمت می شود:

آواز
گوشه
تصنیف و ترانه

آواز

در این قسمت تمام اواز های اجرا شده در دستگاه موردنظر همراه مطلع شعر قرار گرفته است مطلع شعر باعث می شود با سرچ آن اجراهای مختلف از آن شعر در دستگاه های مختلف را در صورت وجود در کنار یکدیگر جهت مقایسه داشته باشید

گوشه

در این قسمت گوشه های اجرا شده بصورت مجزا دسته بندی شده است. به عنوان مثال تمام درامدهای شور در فایلی جداگانه قرار گرفته است.

این ویزگی باعث می شود با گوش دادن به اجراهای مختلف از یک گوشه به مرور با گوشه موردنظر اشنا شوید.

تصنیف و ترانه

درا قسمت تمام تصنیف وترانه های اجرا شده در دستگاه مورد نظر با ذکر نام اهنگساز،ترانه سرا و برنامه ی اجرا شده قرار گرفته است.

برای کاملتر شدن این آرشیو اجراهای کامل را در قسمت جداگانه جهت دسترسی قرار دادیم تا علاوه بر جنبه ی آموزشی این مجموعه آرشیو کامل و مرتب شده ای هم داشته باشید.

بیشتر بخوانید…